SMS-betjent cykelsystem

Som den første by i Danmark, kan Odense tilbyde et helt nyt koncept med billige lejecykler, målrettet byens pendlere.

Hos A/S Kurt Hansen har vi haft ansvaret for projektstyringen, herunder at tilvirke teknikskabe samt de SMS-betjente stativer, cyklerne står i.

Igennem forløbet brugte vi følgende kompetencer til at løse opgaven:

  • Design
  • R&D
  • Dokumentation og logistik
  • Sourcing og kvalitetssikring
  • Montage, test og registrering

Design

Imens en industriel designer, fra Designit, stod for den visuelle udformning, var det vores ansvar at sørge for at alle de produktionsmæssige problemstillinger blev tænkt ind fra starten, så stativerne efterfølgende kunne fremstilles på den mest hensigtsmæssige måde.

Forinden havde vi sammen med AFA JCDecaux deltaget i en brainstorm, hvor en række tekniske forhold – herunder især hvordan ”ind-styringen” af cyklens forhjul skulle udformes, for at cyklen automatisk bliver ”guidet” på plads i låsemekanismen.

R&D

Den mekaniske detailkonstruktion blev udført ud fra det visuelle koncept, med fokus på at cykelstativet skulle være så robust, at det med lethed kan modstå vejr og vind i mange år. Det skulle desuden være brugervenligt og kunne betjenes af alle.

Dokumentation og logistik

Konstruktionen blev afsluttet med 3D og 2D tegninger, udspecificerede styklister, og en detaljeret overfladespecifikation.

Dokumentationen gør det muligt at de færdigproducerede moduler nemt og hurtigt kan installeres ude i landskabet.

Sourcing og kvalitetssikring

Alle komponenter er sourcet af os i tæt samarbejde med vores partnere inde for specialfremstillede komponenter.

Alle komponenterne håndteres og kvalitetssikres efter vores ISO 9001.

Montage, test og registrering

De færdige moduler fremstilles af os og monteres i vores montagehal i Svendborg. AFA JCDecaux klarer selv opsætningen ude i landskabet.Vi eftersøgte en tovholder for en projektopgave vedrørende udvikling af et låsesystem og stander til et nyt bycykel system. Partneren skulle være i stand til at holde fast i hele forløbet, lige fra den første ”designer-streg” frem til vore folk kunne opstille systemet på de endelige lokationer. Vi erkendte, at en kombination af mekanisk og el-mæssig viden var en forudsætning – samt at forløbet skulle styres, koordineres og kvalitetssikres nøje undervejs.Vi valgte A/S Kurt Hansen til opgaven, og vi er på ingen måde blevet skuffet undervejs, tværtimod. – Kim Axelsen , Adm. direktør, AFA JCDecaux A/S.

Similar Portfolio