Ellipse A/S

For Ellipse har vi udført et kostoptimeringsprojekt, hvor vi gennemførte en rekonstruktion af det eksisterende produkt, med det mål at reducere kostprisen med mindst 15%.

Igennem forløbet brugte vi følgende kompetencer til at løse opgaven:

  • R&D
  • Dokumentation og logistik
  • Sourcing og kvalitetssikring
  • Montage, test og registrering

R&D

Den oprindelige 2-deling af produktet blev simplificeret til 1 ikke-delelig enhed, og der blev gennemført ’smart thinking’ i div. mekaniske som elektriske detaljer. Herudover eftersøgte og fandt vi en række alternative komponenter til de hidtil anvendte.

Dokumentation og logistik

Rekonstruktionen blev dokumenteret i modulopbyggede styklister, og logistikken resulterede i et antal nye leverandører, som udover at reducere prisen, sikrede at produktet kan håndteres i henhold til ISO 13485. Samlet set betød det vi kunne honorere det opsatte mål.

Sourcing og kvalitetssikring

Sourcingen er tilrettelagt ud fra et løbende flow, hvorigennem vi udfører kvalitetssikring af alle komponenter og special fremstillede varer via leverandørernes COC’er samt vor egen QA/QC funktion, der gennemfører opgaverne efter ISO 13485.

Montage, test og registrering

Efter foreskrevne arbejds- og testinstruktioner samles dette medico-tekniske produkt i hensigtsmæssige serier i vores egen montage hal.

Inden den endelige emballering udføres en række dokumenterede tests, der opbevares for en senere sporbarhed af produkterne.

Og af hensyn til yderligere optimering af forsyningen, vil også burn in testen fremover varetages som en del af ’supply chain management’ delen i Svendborg.


I forbindelse med optimering af et eksisterende produkt, søgte vi efter en partner, der kunne og ville bidrage til projektstyring, konstruktion og sourcing, og som kunne stå for det efterfølgende produktions forløb. Fra begyndelsen af tilbudsfasen stod det klart, at A/S Kurt Hansen ville være en meget seriøs og kompetent partner. Dette har vist sig efterfølgende at holde, og vi nyder nu samarbejdet med en partner som med stor fleksibilitet og kompetence løfter de opgaver vi stiller. – Michael Østerholm Jørgensen , Udviklingschef, Ellipse A/S.

Similar Portfolio